Monday, May 16, 2016

Tugas Badar Pigunane Jeruk Pecel


-Aksara latin :

Pigunane Jeruk Pecel Akeh wong ngerti kasiate jeruk pecel utawa jeruk nipis kanggo tombo watok ngilangake gando amis, kanggo ngelangsingake awak lan nyedepake masakan. Nanging kasiate jeruk sing rasane kecut banget iki luweh akeh maneh, malah kena kanggo ngurangi resiko kena kangker, marangake awet enom lan nyegah watu ginjel. Jeruk pecel anduweni kandungan protein, mineral, lan serat. Malah kandungane sing luwih yaiku vitamin c. Mula jeruk pecel bisa kanggo anjogo daya tahan awak amrih ora gampang lara minengko antioksidan. Jeruk pecel uga kena kanggo nyegah kisut ing pasuryan mula jeruk pecel bisa kanggo maskr supaya ora nganti nuwuhake kukul utawa jeawat.


-GLADHEN :
1. Apa irah-irahan wacaan ing dhuwur?
2. Apa kasiate jeruk pecel utawa jeruk nipis?
3.Kandhungan sing paling gedhe saka jeruk pecel yaiku?
4.Supaya kulit pasuryan ora cepet keriput, bisa uga nggunaake Jeruk pecel, kanthi cara !
5.Kejaba ora cepet keriput, jeruk pecel uga bisa nyegah saka!

-WANGSULAN
1. Pigunane jeruk nipis / pecel
2. Kangggo tombo watok, ngilangake ganda amis, nglangsingake awak, Kanggo ngurangi resiko kena kanker mara ake awet enom lan nyegah Watu ginjal
3. yaiku vitamin C
4. dienggo kanggo masker
5.Ora nuwuhake jerawat utawa kukul

0 comments:

Post a Comment